30.10.2019

Lempäälässä majaansa pitävän Huutokauppahuone Aleksin huudettavien tavaroiden listalta löytyy yksi varsin harvinainen tuote: nimittäin Tapparan Suomen-mestaruudesta kertova sormus keväältä 1975. Asian huomioi ensimmäisenä Ilta-Sanomat verkkosivuillaan.

Lehti on tutustunut huutokauppayrittäjä Sami Taustilan aitoustodistukseen, joka paljastaa sormuksen olevan Martti Jarkon. Jarkko vakuuttaa lehdelle, että sormus on varmasti aito.

– Siihen voit luottaa kuin Neuvostoliittoon, Jarkko murjaisee Ilta-Sanomille asiasta kysyttäessä.

Jarkon mukaan hän on luopunut pitkälti kaikista mahdollisista koruista.

– Allergiani vuoksi en ole voinut pitää mitään koruja. Halusin siksi eroon kaiken maailman helyistä ja hölyistä.

Sormuksesta on tarjottu tässä vaiheessa jo 550 euroa.

Martti Jarkosta kerrotaan jälkipolville Wikipedia-luonnehdinnassa seuraavaa: "hän oli tunnettu harhautuksistaan ja jalkakikoistaan, mutta myös laiskasta harjoitusasenteestaan." Miehen pelaajaura alkoi vuonna 1972 ja päättyi 1989.

Miehen parhaalla Tappara-kaudella (1976–1977) syntyi 35 pelatussa ottelussa 36 maalia ja 37 maaliin johtanutta syöttöä, yhteensä siis 73 pistettä. Miehen pelityyli oli myös kovaotteinen: pelaajauran viimeisellä kaudella Turun Kiekko-67:ssa 29 otteluun mahtui paitsi 68 pistettä, myös 108 kerättyä jäähyminuuttia.

Martti Jarkko pelasi 63 A-maaottelua. Jarkko edusti Suomea kaksi kertaa MM-kisoissa.

Lähde: https://www.tamperelainen.fi/artikkeli/814136-kuka-haluaa-ostaa-tappara-legendan-mestaruussormuksen-is-siita-on-tarjottu-jo