Tarjoaminen 

Huutokaupassa voi tarjota ennalta paikan päällä jaettujen huutonumeroiden avulla tai jättämällä ennakkotarjouksen. Ennakkotarjous voidaan jättää netin kautta suoraan ennakkotarjousohjelmaamme, puhelimitse 0405453500, sähköpostilla posti@hkaleksi.fi  . Netin kautta tehtäviä ennakkotarjouksia varten huutajan tulee suorittaa rekisteröityminen ja tunnistautuminen. 

Ennakkotarjoukset 

Huutokaupan sihteeri valvoo ennakkotarjousten jättäjien etuja huutokaupan aikana. Ennakkotarjoukset käsitellään huutoina suuruus- ja saapumisjärjestyksessä. 

Jätetty ennakkotarjous on maksimi,  jota huutokaupan sihteeri ei saa ylittää, mutta saa alittaa. Kohteet pyritään aina huutamaan ennakkotarjouksen jättäjälle halvimmalla mahdollisella hinnalla, ts. edellisestä voimassa olevasta tarjouksesta seuraavalla korotuksella. Huutaja voi siis saada myyntikohteen huomattavasti ennakkotarjousta edullisemminkin. Kahden samansuuruisen tarjouksen ollessa kyseessä aikaisemmin jätetty voittaa. 

Ennakkotarjouksia voi jättää milloin tahansa ennen huutokauppaa. Tarjousten tulee olla annettuna viimeistään huutokauppapäivänä ennen Live Huutokaupan alkua. 

Live huutokaupan kulku

hkaleksi.fi/live sivustolla on mahdollista seurata huutokauppoja netissä ja huutaa livenä kohteita. Kohteille voi jättää ennakkotarjouksen kuten perinteisessäkin huutokaupassa. Kun Live huutokauppa alkaa, meklaria voi seurata livelähetyksessä ja jättää kunkin kohteen kohdalla huutoja kun on ensin kirjautunut ohjelmaan. Johtuen pienestä lähetysteknillisestä viiveestä, kannattaa huuto jättää mahdollisimman nopeasti kohteen auettua, jotta se ehtii rekisteröityä ja näkyy meklarille. Live huutokaupassa voittava huuto on se, joka tulee viimeisenä läpi melkarin meklattua kohteen.

Kohteiden lähettäminen

Kohteiden lähettäminen tapahtuu Pasi Ahtiaisen kautta. Hän laskuttaa pakkaus- ja lähetyskulut erikseen asiakkaalta.
Tiedustelut: toimitukset.hkaleksi@gmail.com  tai puhelimitse 050 347 9901. 

Kulut 

Huutokaupattujen esineiden vasarahintoihin lisätään 15 prosentin provisio ja provisio-osuuteen alv. 24 %. 

Kokonaiskulut ovat näin ollen noin 18,6 %. 

Tietyistä taide-esineistä peritään lisäksi 5 % suuruinen jälleenmyyntikorvaus (+ alv. 9 %). Korvauksista tarkemmin osoitteessa http://www.kuvastory.fi

Maksutavat ja lunastus 

Huudetut esineet tulee maksaa ja lunastaa kolmen arkipäivän kuluessa huutokauppapäivästä. Maksun voi suorittaa käteisellä, pankkikortilla tai tilisiirtona. 

Määräajassa noutamattomista kohteista perimme säilytysmaksua 5 € / kohde / vrk. Noutamattomia kohteita säilytämme 1 kk huutokauppapäivästä. 

Mikäli asiakas ei nouda huutamiaan esineitään pois edellä mainitussa ajassa on huutokauppakamarilla sopimuksen mukaan oikeus halutessaan myydä esineet seuraavassa huutokaupassa ilman pohjahintaa. 

Huutokauppakamari noudattaa Suomessa voimassa olevaa lainsäädäntöä. Huutokauppakamarin vastuu ostajaan nähden rajoittuu enintään siihen, että ostajan palautettua esineen, myyntihetkeä vastaavassa kunnossa, hänelle palautetaan vasarahinta, huutomaksu, mahdollisesti peritty jälleenmyyntikorvaus, sekä näihin liittyvät 
arvonlisäverosuoritukset. Huutokauppakamari ei vastaa ostajalle aiheutuneista välittömistä tai välillisistä vahingoista, eikä muista näihin rinnastettavista kuluista. 

Puhelinhuudot 

Tarjoamme myös mahdollisuuden osallistua tapahtumaan reaaliaikaisesti puhelimella. Tällöin huutaja sitoutuu automaattisesti tarjoamaan kohteesta vähintään  200e (+ provisio ja alv. 24 %). 

Puhelinhuutamiseen tulee ilmoittautua etukäteen , viimeistään  huutokauppaa edeltävänä päivänä klo 17.00. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Ostajan velvollisuus 

Ostajalla on velvollisuus tutustua esineisiin toimipisteessämme ennen huutokauppaa. Mikäli et pääse tutustumaan kohteisiin paikan päälle, ota yhteyttä henkilökuntaamme puhelimitse numeroon 0405453500 esineen kunnon varmistamiseksi.
Valituksia ei vastaanoteta vasaranlyönnin jälkeen em. velvollisuuksien myötä. 
Ostajan on myös todistettava henkilöllisyytensä aina pyydettäessä.