17.11.2019

Harvinainen sormus huutokaupattiin Lempäälässä ”käsittämättömään” hintaan – uusi omistaja ei hätkähtänyt: ”Rahaa menee turhempaankin”

Martti Jarkon mestaruussormus vuodelta 1975 huutokaupattiin lauantaina Lempäälässä. (KUVA: SANOMA ARKISTO, KALLE PARKKINEN)

Julkaistu: 

JÄÄKIEKKO 

Kiekkolegenda Martti Jarkon mestaruussormuksen uusi omistaja on intohimoinen Tapparan kannattaja.

Lempäälässä toimivassa huutokaupassa myytiin lauantaina varsinainen harvinaisuus. Kaupan oli Tapparan mestaruussormus vuodelta 1975.

Tamperelaisseuran kirveslogolla varustettu aarre on Tapparan mestarijoukkueeseen tuolloin kuuluneen kiekkolegendan Martti Jarkon sormus.

– Vielä puoli tuntia ennen huutokaupan alkua siitä tuli useita tarjouksia, Huutokauppahuone Aleksin toimitusjohtaja Sami Taustila kuvasi Ilta-Sanomille sormuksen herättämää kiinnostusta.

Taustilan mukaan sormuksesta oli kilpailua. Lopulta huudot pysähtyivät 1800 euroon. Tämä tarjous oli tehty ennakkohuutona.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

MAINOS PÄÄTTYY


– Siihen tulee huutomaksut päälle. Sormus maksoi asiakkaalle 2135 euroa, Taustila kertoi.

– Se on ihan käsittämätön raha, hän lisäsi.
 

Tapparan mestaruussormus vuodelta 1975 huutokaupattiin lauantaina kovaan hintaan. (KUVA: KALLE PARKKINEN)


Kyseessä on kullattu hopeasormus eli se ei ole itsessään kovinkaan arvokas. Vastaavia mestaruussormuksia on kuitenkin hyvin harvoin tarjolla, mikä luonnollisesti nosti hintaa.

– Niitä ei ole kauheasti tehty. Se on harvinaisuus, joka kuuluisi Jääkiekkomuseolle, Taustila sanoi.

Sormus ei päätynyt museoon. Huutokaupan voitti Pirkanmaalla asuva intohimoinen Tapparan kannattaja Sami.

Etunimellään esiintyvä ostaja kertoi IS:lle, että halusi tarttua ainutlaatuiseen tilaisuuteen saada harvinainen esine kokoelmaansa. Samin Tappara-kokoelmasta löytyy muun muassa aitoja pelipaitoja.

MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

MAINOS PÄÄTTYY


– Tämä sormus on niin sanottu kruununjalokivi kokoelmassani, Sami sanoi.

– On harvinaista, että tällaisia päätyy myyntiin mihinkään.
 

Martti Jarkko muistetaan taitavana hyökkääjänä. Hän voitti urallaan kolme Suomen mestaruutta, kaikki Tapparassa. (KUVA: MARKKU BÄRMAN)


Mestaruussormus päätyi huutokaupattavaksi mutkan kautta.

Martti Jarkko kertoi aiemmin IS:lle, että hän myi sormuksen muutamalla eurolla ystävälleen, koska ei itse voinut käyttää koruja allergian vuoksi. Ystävällä oli Jarkon lupa laittaa sormus huutokaupattavaksi.

– Ihan puhtaalla omallatunnolla kaverini on laittanut sormuksen etiäppäin, Jarkko, 65, kertoi.

Sormuksen uusi omistaja tuntee Jarkon meriitit tamperelaisjoukkueessa.

– Jarkon historia on loistava. Hän oli tosi hyvä pelaaja, Sami kuvaili 1970-luvulla loistanutta kiekkolegendaa.

Vaikka Tapparan kannattajalle pala seurahistoriaa on tietysti korvaamatonta, mieleen tulee silti yksi kysymys: eikö kirpaissut maksaa sormuksesta 2135 euroa?

– Ei se kirpaissut. Rahaa menee paljon turhempaankin, vastasi Sami, jonka lauantai-ilta kului Tapparan ja Lukon välisen SM-liigaottelun katsomossa.

– Tappara on terästä, kuului Samin loppukaneetti.

Sitä se oli ainakin lauantaina – niukasti tosin. Samin ja muiden Tappara-fanien iloksi tamperelaisjoukkue voitti lauantaina Lukon lukemin 3–2.